Archiv 2022/2023

WE STAND WITH UKRAINE

News Photo

HSV halt wieder die Klasse!

Juni 2023

Het is onze stadsrivalen wederom gelukt om in de Relegation de 2. Liga veilig te stellen. In twee wedstrijden tegen Stuttgart werd het in totaal 1-6. HSV, van harte met nog een jaar 2. Liga!

News Photo

POKALSIEGER*INNEN!

Mei 2023

Voor het eertst in de geschiedenis hebben de vrouwen van St. Pauli de Lotto Hamburg Pokal gewonnen! In stadion Hoheluft werd voor een recordaantal toeschouwers van 3.882 met 6-1 gewonnen van FC Union Tornesch. Deze misschien wel belangstrijkste wedstrijd ooit voor de vrouwen konden de Ultra's natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan, dus die waren aanwezig om de vrouwen te steunen.

News Photo

Wahnsinn Pur in die 2. Liga!

Mei 2023

De waanzin viel am Millerntor wel mee, daar werd de 4e plaats verspeeld door een 1-1 tegen Karlsruher SC. Er werd afscheid genomen van Paqarada (die zijn tijd bij St. Pauli met een doelpunt afsloot), Zander, Smarsch, Wieckhoff, Avevor, Matanovic, Roggow, atletiektrainer Scheller en scheidsrechterbegeleider Knecht. De waanzin was er op het veld van Regensburg, waar Heidenheim tegen de degradant moest winnen om te promoveren. Nadat alle andere wedstrijden waren afgefloten leek het er op dat Darmstadt, ondanks de 4-0 nederlaag in Fürth, toch kampioen was geworden en HSV dit jaar tegen Sandhausen wel de promotie wist te behalen, omdat Heidenheim 2-1 achter stond. Wel met een blessuretijd van +12 min! Die hebben ze goed gebruikt. Terwijl de fans van HSV al op het veld feest aan het vieren waren scoorde Heidenheim er nog twee en verdrong HSV daarmee niet alleen naar de relegation tegen Stuttgart, maar behaalde ook het kampioenschap in de 2. Liga! Dit heeft Ard natuurlijk gevierd op de tribunes van het Millerntor!

News Photo

Definitief 2. Liga

Mei 2023

In een spannende Nord-Derby waar St. Pauli eerst op achterstand komt, maar de wedstrijd lijkt te besluiten door er 4-1 van te maken, wordt het uiteindelijk toch nog spannend. De Kiezkicker winnen uiteindelijk, maar kunnen door winst van HSV definitief niet meer promoveren. Gelukkig maar.

News Photo

MEISTER DER RÜCKRUNDE!

Mei 2023

Ondanks een bloedeloze 0-0 tegen Fortuna Düsseldorf, waarmee de kans op promotie nu echt alleen nog theoretisch mogelijk is, heeft St. Pauli aan het puntje genoeg om zichzelf Meister der Rückrunde te kronen!

News Photo

Beladen Derby in de Klarist!

April 2023

Een goedgevulde Klarist zag onder het genot van braadworsten de Derby.

News Photo

Ende der Serie!

April 2023

Er komt tegen de nummer 15 van de ranglijst een einde aan de serie van 10. Gelukkis was er voor lid 042 een feest van de Amateure.

News Photo

Und Weiter!

April 2023

Na de interlandperiode gaat St. Pauli verder waar ze gebleven zijn. Met een nog nooit eerder vertoonde negende overwinning op rij voor een nieuwe hoofdtrainer in de 2. Liga.

News Photo

NEW RECORD!

Maart 2023

In een besneeuwd Hamburg waren de leden 005 en 042 aanwezige bij de historische 7e overwinning op rij. Vanzelfsprekend had 042 Cor weer mee en 005 had zijn vriendin bij zich en op de Nordtribune stond een huisgenoot met haar studentenvereniging. Binnen 10 minuten stond Fürth al met 2-0 voor. Gelukkig wisten de VAR en St. pauli het tij te keren en stond het al snel 1-1. Een rode kaart voor Fürth en tweede doelpunt schreven geschiedenis in de Klassiker der 2. Liga.

News Photo

Historische 6e overwinning op rij!

Maart 2023

3 Tulpen en 4 leden van St. Pauli Holland waren aanwezig bij de wedstrijd in Paderborn. Twee uur van te voren stonden ze al voor het nog gesloten stadion. Twee uur en 8 minuten eerder dan USP. 8 minuten na aanvang barstte het uitvak los en daardoor wist St. Pauli het record uit 1976/77 van 6 op rij gewonnen wedstrijden te evenaren. Na afloop werd cheftrainer Hürzeler dan ook bejubeld. Hij is pas de tweede trainer ooit in de 2. Bundesliga die zijn eerste 6 wedstrijden weet te winnen.

News Photo

Winst ten koste van uitvak

Februari 2023

Ook de zesde wedstrijd na de winterstop heeft St. Pauli weten te winnen. Hiermee zijn we de absolute nummer 1 van de Rückrunde. Lid 042 was uiteraard aanwezig bij de wedstrijd tegen Rostock, waar helaas weinig heel bleef van het uitvak...

News Photo

Hard bevochten overwinning!

Februari 2023

De Rückrunde is tot nu toe een succes voor de Boys in Brown. In 3 wedstrijden werd werden 9 punten behaald. De laatste overwinning tegen Kaiserslautern was een hard bevochten, maar verdiende 1-0. Lid 042 was een week na zijn laatste bezoek uiteraard weer aanwezig.

News Photo

Aantal openlijk homoseksuele voetballers verdubbelt

Februari 2023

De Tsjechische international Jakub Jankto heeft bekend gemaakt dat hij homoseksueel is. De speler van Sparta Praag is hiermee de tweede openlijk homoseksuele speler in het betaald voetbal.

News Photo

Am Millerntor kein Rassismus

Februari 2023

St. Pauli speelde de wedstrijd tegen Kaiserslautern in een Sondertrikot. Op de plek van Congstar stond de kreet: Kein Platz für Rassismus. Er waren rondom de wedstrijd ook meerdere acties om het probleem van rascisme in het voetbal en de maatschappij aan het kaarten. Dat dit soort acties nog steeds nodig zijn is ook meteen duidelijk geworden. Na de wedstrijd werden op sociale media zowel Maurides Roque Junior als Dapo Afolayan rascistisch bejegend. St. Pauli heeft zich hier al tegen uitgesproken.

News Photo

Linke Reihe!

Februari 2023

St. Pauli lijkt sterk uit de winterstop gekomen. Waar ze de winterstop met slechts 1 puntje boven de hekkensluiter ingingen staan ze nu na twee wedstrijd in het linkerrijtje. De 2-0 overwinning tegen een zwak spelend Hannover was hierin doorslaggevend. Onze man in Hamburg, Ard, was uiteraard aanwezig bij deze wedstrijd.

News Photo

Mitgliederversammlung 2022

Januari 2023

De eerste algemene ledenvergadering onder het nieuwe bestuur was een geslaagde avond met veel gezelligheid. Hier is terug te kijken op alle besluiten en de rest van het programma.

News Photo

Geslaagde Generalprobe

Januari 2023

Lid 042 is tegenwoordig zelfs aanwezig bij de voorbereiding. Hij zag in de winterstop St. Pauli met 1-0 winnen tegen Bundesligist Borussia Mönchengladbach. Verder besprak hij daar het kader nog even met niemand minder dan Ewald Lienen.

News Photo

Schultz statt Bornemann...

December 2022

De toch wat tegenvallende prestaties van dit jaar worden door het bestuur van St. Pauli niet aan de bizarre leegloop van de selectie, maar aan Schultz gewijd. Timo mag dan ook zijn spullen pakken tot onvrede van de fans. Deze beslissing valt toch redelijk laat in de lange winterstop waardoor St. Pauli zijn voorbereiding op de Rückrunde begint zonder nieuwe hoofdtrainer. Gelukkig heeft deze nieuwe hoofdtrainer wel twee nieuwe aanvallers tot zijn beschikking uit de Regionalliga en de 10e uit de Poolse liga. Puik werk van Bornemann, daarmee moet de nieuwe trainer het gat van onder andere Kyereh (€4.500.000) vast kunnen opvullen. De Braunweisse Tulpen danken Timo voor 17 jaar St. Pauli. You'll never walk alone!

Talco in Amsterdam

November 2022

In de bovenzaal van de Melkweg in Amsterdam stond de skapunk-band Talco uit Italië. Met hun nummer St. Pauli wisten ze de zaal los te laten gaan!

News Photo

1e jubileum St. Pauli Holland

November 2022

Onze vrienden van St. Pauli Holland vierden hun eerste jubileum in het stadion de Wageningse Berg. Vanzelfsprekend was er een afvaardiging van de Tulpen aanwezig om ze te feliciteren en een mooi cadeaupakket te overhandigen. Altijd St. Pauli!

News Photo

"Bus"reis

November 2022

De jaarlijkse busreis van de Braunweisse Tulpen was dit jaar zonder bus, maar met St. Pauli Holland voor het stadion. Wat er nog meer gebeurde en hoe dat er uit zag, ziet u hier.

News Photo

DEUTSCHER MEISTER!

September 2022

De voetballers van FC Sankt Pauli Blindenfussball hebben voor het tweede jaar op rij de landstitel weten binnen te slepen. In een finalewedstrijd op het domplein in Keulen tegen de nummer 2 van de ranglijst wisten ze met 4-0 te winnen van MTV Stuttgart.

News Photo

Spannend tot het einde!

Augustus 2022

Het besluit van 042 om de thuiswedstrijd tegen Paderborn te bezoeken bleek een goed besluit blijkt uit zijn verslag. De wedstrijd was namelijk spannend tot het einde en dat kwam de sfeer ten goede.

News Photo

Genderster prijkt op borst trikot

Augustus 2022

Bij de wedstrijd tegen Magdenburg speelde St. Pauli met een ster op de borst. Dit was niet omdat ze de trikots vast gedrukt hadden toen ze vorig seizoen nog op de eerste plek stonden en het kampioenschap zo goed als zeker leek, maar om aandacht te vragen voor het belang van het gebruik van de genderster in de Duitse taal.

News Photo

Progressievlag wappert op het Millerntor

Augustus 2022

St. Pauli heeft besloten om voor de CSD in Hamburg de regenboogvlag op het Millerntor te vervangen voor de Progressie-Pridevlag waar ook de kleuren voor intersectionaliteit in zijn meegenomen.

News Photo

POKALSIEG!

Juli 2022

In een goedgevuld uitvak in een verder wat leeg stadion in Duisburg was 042 aanwezig bij de bekersensatie. Lees hoe hij het ervaren heeft.

News Photo

Goede seizoensopener!

Juli 2022

Onze secretaris besloot om wat bestuurlijke verantwoordelijkheid te tonen en de eerste wedstrijd van het seizoen te bezoeken. In het fotoverslag beelden van de imposante choreo.

News Photo

Meer geld voor oranje voetbalsters!

Juni 2022

Een belangrijke stap voor de emancipatie in het voetbal! De KNVB heeft bekend gemaakt dat het salaris van de oranje leeuwinnen gelijk getrokken gaat worden aan dat van de mannen. Gezien de recente staat van dienst wel het minste waar ze recht op hebben!

News Photo

1. Frauen halten die Klase!

Mei 2022

Het is de eerste vrouwen van St. Pauli ondanks een nipt verlies bij het op de tweede plaats staande Holstein Kiel gelukt om in de Regionalliga te blijven! Lange tijd stonden de vrouwen op degradatie, maar door een sterk laatste deel van het seizoen, waarin van directe concurenten werd gewonnen, maar ook van hoger geplaatste teams, wisten ze de tiende plek te bemachtigen met slechts 1 punt meer dan de twee degratieplaatsen.

News Photo

5 Jahre 2. Liga! Glückwunsch zum Klasssenerhalt

Mei 2022

Voor het vierde jaar op rij is het HSV gelukt om in de 2. Bundesliga te blijven. In Berlijn leek het mis te gaan na een afgekeurd doelpunt van Hertha en een misplaatste voorzet die achter de keeper van Hertha terecht kwam. Voor het thuispubliek wist HSV het tij gelukkig te keren en netjes twee doelpunten tegen te krijgen, zonder zelf ook maar iets van een kans te creeëren. Hierdoor was er zelfs geen verlenging meer nodig om het Klasssenerhalt te kunnen gaan vieren. De Braunweisse Tulpen kunnen niet anders dan hun fecilitaties overbrengen naar de voorstad van Hamburg. Op naar nog twee derby's!

News Photo

Tweede actieve profvoetballer uit de kast

Mei 2022

De Engelse voetballer Jake Daniels van Blackpool FC is op 17-jarige leeftijd uit de kast gekomen. Hij is daarmee de tweede profvoetballer die op dit moment openlijk homoseksueel is. Laten we hopen dat dit soort berichten snel niet meer op deze seite zullen hoeven te verschijnen!

News Photo

Afscheidsfeest

Mei 2022

Om het seizoen af te sluiten reisde lid 042 voor de verandering een keer af naar Hamburg. Dus schoot hij maar een paar foto's en schreef weer een verslag over de laatste wedstrijd en het afscheid van een paar Kiezkicker.

News Photo

Busfahrt zur Schalker Aufstiegsparty

Mei 2022

De Tulpen reisden af met een volle bus richting Gelsenkirchen. Een geslaagde reis ondanks het verlies. Lees het uigebreide verslag met de vele foto's.

News Photo

Unverdienter Verlust nach zu spätem Kampf

April 2022

Ook deze wedstrijd wist lid 042 weer wat foto's te maken in Hamburg. Ditmaal met een foto van de Dom ertussen.

News Photo

Handspiel stiehlt Sieg und Erster Platz von St. Pauli

April 2022

Aan kop van de ranglijst neemt de spanning toe en St. Pauli is nog steeds in de race voor promotie. Het was dan wel belangrijk om tegen de nummer 1, Werder Bremen een goed resultaat te halen. In een uitverkocht Millerntor, voor het eerst sinds twee jaar, zag 042 een zeer spannende wedstrijd die eindigde in 1-1. En dat was een uitslag waar iedereen wel vrede mee had. St. Pauli blijft bovenin meedoen. Nog 5 wedstrijden te gaan. Bekijk de foto's van de wedstrijd hier!

News Photo

Wieder an der Spitze!

Maart 2022

De wedstrijd tegen Heidenheim was de eerste wedstrijd na twee jaar Corona dat het Millerntor weer vol mocht. Lid 042 was hier uiteraard weer bij. Mooi om alle bekenden weer terug te zien op de tribune. En dat St. Pauli ook nog met 1-0 won, was de kers op de taart. Wéér koploper. Nog zeven wedstrijden te gaan. Bekijk zijn fotoverslag!

News Photo

Van Dijk steunt dove internationals

Maart 2022

De aanvoerder van het Nederlandse mannenelftel Virgil van Dijk doet een donatie aan het Nederlandse dovenelftal die misschien niet kunnen deelnemen aan de Deaflympics in Brazilië door een geldtekort. Dat terwijl het team zich juist heel knap tegen alle verwachtingen in heeft geplaatst.

News Photo

NIE WIEDER KRIEG!

Februari 2022

De Braunweissetulpen spreken zich uit tegen de invasie van Rusland in Oekraïne. Ook de voetbalwereld reageert. Zo zet de UEFA Spartak Moskou uit de Europa League en haalt Schalke hoofdsponsor Gazprom van het shirt. De FIFA heeft Rusland nog niet uitgesloten van deelname aan het WK in Qatar, maar dat de FIFA niet zoveel met mensenrechten heeft wisten we al. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf wat te doen. Doneer bijvoorbeeld aan het rode kruis!

Edit: Ondertussen heeft zo ongeveer de volledige sportwereld (Wit-)Rusland en (Wit-)Russische sporters uitgesloten van deelname aan wedstrijden, waaronder ook de FIFA.

News Photo

Uit de promotiezone...

Februari 2022

Na 5 maanden stond lid 042 weer op de tribune in Millerntor. Weliswaar met maar 8.700 andere toeschouwers maar wij waren er weer bij. De wedstrijd was teleurstellend van onze kant. De Boys in Brown verloren terecht met 0-3 van een uiterst efficiënt Hannover 96. In plaats van twee punten los op de eerste plaats, staat St. Pauli nu vierde. Wat wordt het de komende weken? Aanhaken of afhaken? Bekijk de foto's hier.

News Photo

Més que un club

Februari 2022

Op de internationale dag tegen LHBTI-fobie zet FC Barcelona een mooi teken neer om hun steun voor LHBTI-sporters te laten zien. Als ze nu nog stoppen met trainingskampen in homofobe landen als Saudi-Arabië zouden ze pas echt 'Més que un Club' zijn.

News Photo

POKALSIEGERBESIEGER!

Januari 2022

In een zinderende achtste finale in de DFB Pokal weet St. Pauli in het eigen Millerntor de regerend bekerwinnaar Borussia Dortmund met 3-2 te verslaan. Dat betekent een aus het sterrenteam met onder andere Haaland ter waarde van €150 miljoen. De club uit Hamburg met een totale marktwaarde van €25,1 miljoen mag voor de eerste keer dit seizoen naar Berlijn om het op te nemen tegen de cultclub Union Berlin.

News Photo

Na 21 jaar een nieuw bestuur op de ALV

November 2021

Na de spannende wedstrijd tegen Nürnberg werd de algemene ledenvergadering van 2021 van de Braunweisse Tulpen gehouden. Op deze vergadering werd twee jaar na aankondiging van aftreden officieel afscheid genomen van het 21 jaar zittende bestuur. Een nieuw vijf-koppig bestuur werd benoemd en die kondigden velen plannen voor de vereniging aan. Bekijk hier het (foto)verslag van de vergadering.

News Photo

Spannendes Hanzederby

Oktober 2021

In Bremen woonde een bont gezelschap van vijf vertegenwoordigers van de BWT (vooralsnog slechts twee leden) samen met een zestal leden van St. Pauli Holland een memorabele Noord-derby of Hanzestad-derby bij tussen Werder Bremen en FC St. Pauli. In een vriendschappelijke, maar enorm sfeervolle ambiance werd het uiteindelijk 1-1. Hoewel St. Pauli in blessuretijd nog een doelpunt afgekeurd zag worden, was dit een terechte uitslag van een onvergetelijke wedstrijd. Bekijk het fotoverslag hier.

News Photo

Deutscher Meister!

Oktober 2021

Het blindenvoetbalteam van St. Pauli is de laatste wedstrijd van het seizoen kampioen van Duitsland gewonnen. In de laatste wedstrijd van de Blindenfußball Bundesliga speelde St. Pauli tegen de nummer 2 op de ranglijst MTV Stuttgart. St. Pauli had aan een gelijkspel genoeg, maar wist de wedstrijd met 1:0 te winnen en is daarmee verdiend kampioen geworden! Forza St. Pauli!

News Photo

Eén speler ter wereld op het hoogste niveau uit de kast

Oktober 2021

De Australische Josh Cavallo is uit de kast gekomen en daarmee is de 21-jarige middenvelder van Adelaide United de enige openlijk homoseksuele voetballer ter wereld die op het hoogste niveau uitkomt. Vanuit de gehele voetbalwereld is er veel steun gekomen voor Cavallo. Zelfs wereldsterren hebben aangegeven het goed te vinden dat Cavello dit gedaan heeft. Dit is natuurlijk een belangrijke stap voor de acceptatie van homoseksualiteit in de voetbalwereld, maar er zitten helaas nog veel te veel voetballers in de kast. Als nou maar één van die wereldsterren uit de kast zou komen...

News Photo

SPITZENREITER!

Oktober 2021

Ard (042) was na anderhalf jaar eindelijk weer bij een bij thuiswedstrijd van FC St. Pauli in Millerntor! Wat hadden we dat gemist. Hoewel het stadion voor de helft gevuld was, was de sfeer op de Südkurve fantastisch. Na één minuut explodeerde het stadion bij de 1-0 van Buchtmann. Uiteindelijk werd Dynamo Dresden met 3-0 aan de kant gezet en was de eerste plek op de ranglijst ook een feit. Kortom, een geweldig weerzien met FC St. Pauli in Millerntor! Bekijk hier nog wat meer foto's van Ard.

News Photo

Tulpen eindelijk weer bij een wedstrijd

Augustus 2021

Nu de toeschouwers weer langzaam terugkeren in de stadions, zat een bezoek aan FC St. Pauli er misschien ook wel in. Anderhalf jaar na Ard's (042) laatste wedstrijd in Hamburg was het afgelopen zaterdag zover: Paderborn uit. Dat we verloren met 3-1 was jammer maar het gelukzalige gevoel van St. Pauli weer te hebben zien spelen overheerste. Meer foto's hier.

News Photo

Hamburg ist Braun-Weiß! Derbysieger schon fünf Derby's ungeschlagen!

Augustus 2021

Op 13 augustus heeft St. Pauli de eerste derby voor thuis- en uitpubliek sinds de coronapandemie met 3-2 gewonnen. Hiermee is St. Pauli al 5 derby's op rij ongeslagen. Eén ding is duidelijk: Hamburg ist Braun-Weiß

News Photo

Bubu overleden

Juli 2021

Claus-Peter Bubke, beter bekend als Bubu, is op 76 jarige leeftijd overleden. De jarenlange materiaalman van St. Pauli overleed aan de gevolgen van kanker. Bubu was al sinds 1986 in dienst bij St. Pauli en in 2012 verruilde hij zijn taken als materiaalman voor veldbeheerder aan de Feldstraße.

News Photo

Oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle afgezegd wegens angst voor hooligans

Juli 2021

De oefenwedstrijd van St. Pauli tegen PEC Zwolle op 3 juli tijdens het trainingskamp in Herzlake is om veiligheidsredenen afgezegd. De Duitse politie vreesde voor gewelddadige hooligans van de Nederlandse club.

News Photo

Speciaal shirt in FIFA21 tegen schelden met kanker

Juni 2021

Het KWF is een campagne begonnen tegen schelden met het woord kanker in en om het voetbalveld. Speciaal hiervoor zijn ze de samenwerking met het videospel FIFA21 aangegaan. In het spel kunnen spelers online nu met een speciaal tenue spelen met #tegenkk op de borst. Dit speciale tenue is ook in het echt te bestellen, net als een mouwbadge.

News Photo

FC St. Pauli verurteilt Regenbogen-Verbot scharf

Juni 2021

Geen verbazing; het zou eerder een sensatie zijn geweest wanneer de UEFA groen licht zou hebben gegeven voor een in regenboogkleuren gehuld EK-stadion in München. "Voetbal, in zijn rol als schakel tussen mensen, moet zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid waarmaken", twittert FC St. Pauli. "Dit omvat ook opkomen voor een wereld waarin iedereen kan liefhebben wie hij wil." Refererend aan de Hongaarse bijdrage aan de beschaving: "Geen enkele staat heeft het recht om deze liefde in te perken", schrijft de Kiezclub: "En geen enkele internationale federatie mag solidariteit en een meningsuiting die zich uitspreekt voor een diverse samenleving, verhinderen. Een regenboog heeft niemand pijn gedaan en mag niet worden verboden op grond van protocollen", is de boodschap uit Hamburg, die eindigt met de slogan: "Lieb doch, wen du willst!"

News Photo

Carl Nassib komt als eerste NFL-speler ooit uit de kast

Juni 2021

Als eerste speler ooit in de NFL is Carl Nassib uit de kast gekomen. In een video op sociale media geeft hij aan op mannen te vallen. Deze coming-out is een belangrijke stap in de sportwereld, waar homoseksualiteit vaak nog niet geaccepteerd wordt. Zo is het bekend dat er professionele voetballers zijn die niet uit de kast durven te komen, omdat ze bang zijn voor gewelddadige fans of dat het hun carrière kan beëindigen. Laten we hopen dat Carl Nassib een voorbeeld is voor andere sporters en homoseksualiteit ook in de sportwereld wordt geaccepteerd.

News Photo

Kein Regenbogen auf Euro 2020

Juni 2021

De UEFA ziet liever geen regenbogen op het ek. Dat terwijl ze zelf in aanloop naar het ek de Equal Game campagne is gestart. Hiermee wilde de UEFA een vuist maken tegen discrimanatie en inclusiviteit op het voetbalveld ondersteunen. Echter startte dezelfde UEFA een onderzoek naar Manuel Neur, omdat hij een regenboogband droeg. Dit werd door de UEFA gezien als een politiek statement en dat is verboden. Al snel werd besloten dat de band wel gedragen mag worden, omdat deze een goede zaak dient. Zo'n goede zaak zelfs dat de UEFA Duitsland heeft verboden om de Allianz Arena tegen Hongarije in regenboogkleuren te laten kleuren. Gelukkig speelt Neuer gewoon met zijn regenboogband.

News Photo

Gedoe om commercie op Euro 2020

Juni 2021

Op het ek is wat ophef ontstaan nadat Christiano Ronaldo op een persconferentie twee flesjes van Coca-Cola wegschoof en een flesje water omhooghield met de veelbetekenende woorden "agua". Later deed Paul Pogba hetzelfde met een flesje Heineken, omdat hij als moslim niet met een biermerk geassocieerd wilt worden.

U raadt het al. De UEFA en de moderne voetbalwereld zijn boos. Voetbal draait namelijk om commercie en de acties worden dan ook een gevaar voor de toekomst van de sport genoemd. Weer eens een duidelijk voorbeeld dat het tijd is voor veranderingen in de voetbalwereld. Opkomen voor een gezonde levensstijl (is dat niet waar sport voor is?) of bijvoorbeeld mensenrechten hoort niet bij het commerciële festijn. De twee flesjes die Ronaldo wegzette zijn namelijk van hetzelfde bedrijf dat als #bloedsponsor bijdraagt aan 6500 doden en een voetbalfeestje in Qatar.

News Photo

Ons voetbal is van iedereen

Juni 2021

Zo ongeveer de gehele Nederlandse voetbalwereld heeft een open brief ondertekent met één belangrijke boodschap: voetbal is van iedereen. Met de brief wordt onderstreept hoe belangrijk het is dat iedereen welkom is en geaccepteerd wordt zowel binnen het voetbal als daarbuiten. Volgens de brief is het Nederlandse voetbal al jaren voorloper op het gebied van inclusiviteit. Dat laatste punt is wellicht in twijfel te trekken. Net als de slotzin: "Voor jullie telt slechts één kleur: Oranje".

News Photo

Duitse Nederlander naar U23

Juni 2021

De Duits-Nederlandse Bennet van den Berg komt de U23 versterken. De aanvaller komt van Sportfreunden Lotte en heeft daarvoor bij Werder Bremen, VfL Osnabrück en FC Twente in de jeugd gespeeld.

News Photo

Pech voor Lawrence

Mei 2021

Een dag nadat James Lawrence officiëel geselecteerd werd voor het EK 2021 raakte hij geblesseerd. Hierdoor kan hij toch niet uitkomen op tijdens het EK voor Wales.