ALV 2017 op vrijdag 13 januari '18

De ledenvergadering van 2017 staat goeddeels in het teken van

ons drie weken eerder overleden lid Frank plaats in 2017.

Deze tekst is een bewerking van de speech die Peter vd Spek heeft uitgesproken

"Tot het moment dat zijn zonen Teun en Guus gingen voetballen had Frank Vlaardingerbroek niets met voetbal. Teun en Guus gingen bij HBS in Den Haag voetballen en Frank werd fan.

Daar kwam een obscuur clubje uit de wijk Sankt Pauli in Hamburg bij. Frank ging wel eens mee naar een wedstrijd. Het liefst als een bus ons netjes heen en terugbracht. Het bruinwitte hek was helemaal van de dam toen op een steenworp afstand Kafee de Klarist een Sankt-Pauli-lokaal werd. Frank werd een redelijk vaste klant, zeker bij avondwedstrijden. Natuurlijk eerst even eten in de toko ertegenover. Ook op zondag waren zijn humoristische commentaar en zijn woordgrappen vaak te horen.

Zaterdagmiddag 4 november 2017 Union Berlin Ė Sankt Pauli. Dus vertrokken Frank en ik op vrijdag 3 november naar Berlijn. Dat is nog geen twee maanden geleden.

Met de sjaal voor zijn mond in plaats van om zijn nek bekeken we de verrichtingen van onze jongens. Tussen hoestbuien door aten we een broodje, dronken een bier en zongen voorzichtig een beetje mee. Met af en toe een pufje om de bronchiŽn te ontlasten. Dachten we.

Frank overleed, niet toevallig, op de donkerste dag van het jaar. De troostrijke uitvaart was op 30 december. Het zal in de bus naar wedstrijden en bij bezoeken aan De Klarist misschien wat stiller zijn, maar in ieder geval een stuk minder warm en grappig. Ik mis hem nu al."

 

 

.

 

 

 

Na Peter's ode aan Frank, herneemt de bijeenkomst zijn reguliere gang van zaken. Een hoop onbegrijpelijk gebagger van het bestuur, een visueel overzicht van de prestaties van de Kiezkicker in het voorbije jaar en een quiz waar al even traditioneel niemand iets van terecht brengt...

 

 

 

De samenvattingen van de wedstrijden werden met gemengde gevoelens bekeken. De voorkeur is uitgegaan naar wedstrijden in de eerste helft van het jaar. De resultaten van de huidige competitie lenen zich wat minder voor enthousiasme, maar gelukkig komt het volgens de geachte voorzitter allemaal weer goed. Dus is hij als een moderne apostel badend in het licht gezet.

 

 
 

Eerdere jaarvergaderingen >>>