ALV 2013 op vrijdagavond 10 januari '14 (!)

Traditioneel worden de samenvattingen van de FC St.Pauli-top(!)wedstrijden ontspannen bekeken.

 

 

 

Opmerkelijk: er wordt met mes en vork gegeten !

 

 

 

 

 

 

Ieder jaar is het dolle pret met de wijze waarop het Eeuwig Bestuur telkens weer iets van beleid poogt te verantwoorden.

Echter, dit jaar is het ook plotsklaps ernstig wanneer er stil wordt gestaan bij het afgelopen jaar overleden Ton Holzenbosch.

In de laatste weken van 2013 heeft zijn eega Samantha een boek samengesteld met door Ton vervaardigde columns (zie hieronder) en verslagen die in het clubblad en op de webseite zijn verschenen. En het wordt nog aan alle leden uitgedeeld ook.

 

NA UND?

(De 100ste column in het clubblad, geschreven eind 2010; en postuum, anno 2014, weer (nog?) verbazingwekkend aktueel. Bovenal is de slotalinea treffend ... in veel opzichten.)

 

Zou er buiten Harry Been, Ruud Gullit en de Teletoeters nu echt nog iemand anders in Nederland geloofd hebben dat ons land het WK van 2018 zou weten binnen te slepen? En zouden Been en Gullit er zelf wel in geloofd hebben?

 

Natuurlijk niet. De heren wisten vanaf het begin dat die kans net zo groot was als de ontdekking van buitenaards leven tussen nu en pakweg over vijftig jaar. En zelfs dat lijkt op dit moment een grotere kans van slagen te hebben.

Waarom dan toch mee gedaan? Het antwoord is simpel. Nederland heeft altijd geleefd naar het adagium van Pierre de Coubertin: deelnemen is belangrijker dan winnen. Zet jezelf op de kaart, laat van je horen, je weet nooit waar het nog eens goed voor is. Want ook na 2022 zullen er WK's worden georganiseerd en de FIFA zal je toch niet blijven passeren?

 

Dat is nu een vrij naÔeve gedachte. De FIFA heeft zo zijn eigen regels en die schrijven voor dat een WK zal plaats vinden daar waar het meeste geld te halen valt. Klinkt hier enige frustratie door, vraagt u zich af? Nee hoor, lees maar wat Blatter onlangs beweerde: Er is geen systematische corruptie bij de FIFA. "Het woord 'systematisch' is toch dodelijk in deze zin?

 

Moeten we ons trouwens ongelukkig voelen, nu het WK van 2018 naar Rusland gaat en dat van 2022 naar Qatar? Welnu, dat valt reuze mee. Het bespaart ons land een totale ontwrichting van een maand en bovendien is het veel leuker een WK in een ander land te bezoeken. Wel eens in Moskou of St. Petersburg geweest? Prachtige steden! Wel eens een excursie gemaakt naar TsjetsjeniŽ? Bijzonder spannend! Wel eens zelfgestookte wodka gedronken? Een ervaring die je nooit zult vergeten!

 

Maar Qatar dan? Wat valt daar te beleven? Op dit moment helemaal niets, maar dat gaat radicaal veranderen.

Ze zetten daar niet alleen een zooitje hightech-stadions neer, ze zullen aan alle wensen van de moderne toerist tegemoet komen. Nu is het nog een troosteloze zandbak, waar alleen maar bronwater mag worden gedronken, in 2022 zal het land zijn omgetoverd in ťťn groot pretpark. Je zult er hartje zomer kunnen skiŽn en snowboarden, er komt een casino annex bordeel waarvan ze in Las Vegas alleen maar kunnen dromen en het bier zal rijkelijk vloeien. En het leuke is, na het WK breken ze de hele boel weer af en schenken alles aan die arme negertjes in Afrika. Want zodra dat toeristen- en voetbaltuig is opgesodemieterd, moet Allah weer snel de boventoon voeren.

 

Maar voordat we afreizen naar Rusland en Qatar, gaan we eerst in 2014 naar BraziliŽ. Dat wordt een WK dat dat van 1970 in Mexico naar de kroon gaat steken. Lekker weer, balletje trappen op de Copacabana, vrolijke mensen, goed voetbal, koele caipirinha, warme vrouwen. Ik kan me er nu al op verheugen.

 

Lieve lezers, dit was mijn laatste 'Na und?' van mijn hand voor dit prachtige orgaan. Na tien jaar en veertig afleveringen wordt het tijd voor wat anders. Voor Die Tulpen en voor mij. Het ga jullie allemaal goed en laten we hopen dat de FC St. Pauli ons ook de komende honderd jaar nog veel plezier zal schenken.  

 

 Ton Holzenbosch