Algemene Ledenvergadering van de Braunweisse Tulpen

 

Den Haag - zaterdag 17 december 2011

 

Na een uurtje informeel drinken en praten klinkt het welbekende kerkklokintro van AC/DC's 'Hells Bells' door het cafť. Het sein voor het eeuwige (!) bestuur achter het groene laken van de bestuurstafel plaats te nemen. Het enige groene aan het laken is overigens de tulp in de verenigingsvlag die maar gemakshalve over de tafel is gelegd. Het bestuur wordt terzijde gestaan door een dertig centimeter hoog boompje, dat naast een feeŽrieke verlichting een kwartet zwarte balletjes met de befaamde 'Totenkopf' torst. Elk balletje symboliseert een bestuurslid en het vierde het armetierige boompje, zo wordt aan de bar gemompeld.

 

De geachte voorzitter meent er goed aan te doen te verhalen over de sportieve hoogte- en dieptepunten van onze FC. Met algemene instemming meent hij de klassieke overwinning op de stadgenoten van Hamburger SV tot het hoogtepunt van het jaar te kunnen bestempelen. Hoogtepunt van zijn betoog zelf is de voorspelling, dat mocht FC St. Pauli eerste of tweede worden in de lopende competitie, we weer een promotiefeestje kunnen vieren. Dit heeft niemand kunnen voorzien.. dus de lof voor onze voorzitter-ziener is dan ook groot.

Vervolgens neemt tegen de traditie in, de secretaris het woord. Deze neemt het jaar buiten de voetbalvelden in vogelvlucht door, maar waagt zich niet aan een voorspelling over de resultaten van de Arabische Lente komend jaar.

Het begint onrustig te worden wanneer de penningmeester zijn verhaal mag doen. Sommigen vrezen dat zij zo maar genoemd kunnen worden als notoire wanbetaler van contributie. De opluchting is voelbaar wanneer de pecuniateller zich een betoog permitteert dat het begrip 'schaduwboekhouding' tot onderwerp heeft. Weinigen begrepen de essentie van het verhaal, tot de aankondiging dat de contributie met een hele euro omlaag wordt gebarcht. De vereniging blijkt financiŽel kerngezond ! Wat nou, crisis?

 

Na een voedzame maaltijd is het tijd voor een andere financiŽle whizzkid op het podium plaats te nemen: Pieter de Waard, voorzitter van de SC Telstar uit Velsen-zuid. Gezeten op een barkruk verhaalt hij over de jongste geschiedenis van zijn club. Hoofdthema is hoe een noodlijdende club weer kerngezond te maken. Alleen voetbaltechnisch moet de club de weg omhoog nog vinden. In elk geval heeft deze voorzitter er de schoenen voor om op het veld te wervelen.

 

Dan haalt hij een grote doos te voorschijn, en verblijdt de aanwezigen met een paar Telstar-attributen. De aanwezigen verblijden zich zelf met enige drankjes, waarna de avond kabbelend tot een geslaagd einde komt.

 

 

 

 

Eerdere jaarvergaderingen >>>