Schoolreisjes

WE STAND WITH UKRAINE

FC St. Pauli 0 - 0 Fortuna Düsseldorf

5 augustus '23 - 042

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen was niet om over naar huis te schrijven, maar ondanks een rode kaart toch 0-0.

Schoolreisje foto X

Eintracht Braunschweig 1 - 1 FC St. Pauli

1 september '23 - 042

Een reis naar Braunschweig voor een wedstrijd die bij 0-0 wel eens historisch zou kunnen worden. Helaas scoorden beide teams. Gelukkig niet in de eerste vijf minuten, want toen was het uitvak nog leeg uit protest tegen de "eenmalige" prijsverhoging voor deze wedstrijd vanuit Eintracht Braunschweig.

Schoolreisje foto X

FC St. Pauli 5 - 1 Holstein Kiel

17 september '23 - 042

Het hele stadion gehuld in bruin, wit en rode vlaggen door het samenwerkingsverband Das Ganze Stadion, tussen de verschillende fangroepen op de tribunes, luidde een klinkende 5-1 overwinning in. Het ene doelpunt nog mooier dan het andere. Tor des Monats zal in september waarschijnlijk gevuld worden met deze wedstrijd.

Schoolreisje foto X

FC St. Pauli 3 - 1 Schalke 04

23 september '23 - 005, 010

Een door de DFB als Topspiel aangewezen wedstrijd, daarom op een zaterdagavond onder Flutlicht. Enigzins waar: St. Pauli staat na afloop 2e, Schalke 16e. Een wedstrijd in het donker betekent Pyro voor de Ultra's. Meerdere keren wordt er vuurwerk afgestoken, zeer gemoedelijk, zonder het op het veld te gooien. Ook de sfeer in de stad, waar het Reeperbahnfestival was erg gemoedelijk met alle Schalke-fans die overdag al in Hamburg waren. Iets minder gemoedelijk waren de slechte verliezers in het uitvak. Die probeerden het thuisvak binnen te dringen na afloop, daarbij raakten 4 stewards gewond. De Schalke spelers gingen onverhinderd verder met hun uitloopsessies.

Schoolreisje foto X

FC St. Pauli 2 - 2 TSV Barmke

24 september '23 - 005, 010

Voor een iets kleiner publiek, van rond de 250 toeschouwers, dan in de derby speelden de vrouwen van St. Pauli in de Feldarena een competitiewedstrijd tegen Barmke. Ze kwamen verdiend op een 2-0 voorsprong, maar gaven het aan het eind van de wedstrijd toch uit handen.

Schoolreisje foto X

FC St. Pauli 2 - 2 HSV

1 december '23 - 042

Misschien wel de meest beladen derby sinds tijden, want St. Pauli staat 1e en HSV 2e. St. Pauli komt door Irvine en een blunderende HSV keeper op 2-0 in de eerste helft, maar sneeuw en twee speelminuten zorgen ervoor dat St. Pauli niet het Stadtsmeisterschaft wint. Toch blijven de Kiezkicker de Nummer Eins der Stadt en zakt HSV zelfs weg naar de 3e plaats.

Schoolreisje foto X

VfL Osnabrück 1 - 1 FC St. Pauli

9 december '23 - 042

In een koud en nat Osnabrück speelde St. Pauli een slecht wedstrijd als koploper tegen de hekkensluiter. Ook al was de wedstrijd slecht, ze hadden hem wel moeten winnen. Zonde, maar de trip en het stadion waren leuk.

Schoolreisje foto X