Schoolreisjes

WE STAND WITH UKRAINE BOYCOT QATAR

SC Paderborn 07 3 - 1 FC St. Pauli

21 augustus '21 - 042

Nu de toeschouwers weer langzaam terugkeren in de stadions, zat een bezoek aan FC St. Pauli er misschien ook wel in. Anderhalf jaar na mijn laatste wedstrijd in Hamburg was het afgelopen zaterdag zover: Paderborn uit. Dat we verloren met 3-1 was jammer maar het gelukzalige gevoel van St. Pauli weer te hebben zien spelen overheerste.

Schoolreisje foto X

FC St. Pauli 3 - 0 SG Dynamo Dresden

3 oktober '21 - 042

Na anderhalf jaar eindelijk weer bij een bij thuiswedstrijd van FC St. Pauli in Millerntor! Wat hadden we dat gemist. Hoewel het stadion voor de helft gevuld was, was de sfeer op de Südkurve fantastisch. Na één minuut explodeerde het stadion bij de 1-0 van Buchtmann. Uiteindelijk werd Dynamo Dresden met 3-0 aan de kant gezet en was de eerste plek op de ranglijst ook een feit. Kortom, een geweldig weerzien met FC St. Pauli in Millerntor!

Schoolreisje foto X

SV Werder Bremen 1 - 1 FC St. Pauli

30 oktober '21 - 010, 042

In Bremen woonde een bont gezelschap van vijf vertegenwoordigers van de BWT (vooralsnog slechts twee leden) samen met een zestal leden van St. Pauli Holland een memorabele Noord-derby of Hanzestad-derby bij tussen Werder Bremen en FC St. Pauli. In een vriendschappelijke, maar enorm sfeervolle ambiance werd het uiteindelijk 1-1. Hoewel St. Pauli in blessuretijd nog een doelpunt afgekeurd zag worden, was dit een terechte uitslag van een onvergetelijke wedstrijd.

Schoolreisje foto X

FC St. Pauli 0 - 3 Hannover 96

20 februari '22 - 042

Na 5 maanden stond lid 042 weer op de tribune in Millerntor. Weliswaar met maar 8.700 andere toeschouwers maar wij waren er weer bij. De wedstrijd was teleurstellend van onze kant. De Boys in Brown verloren terecht met 0-3 van een uiterst efficiënt Hannover 96. In plaats van twee punten los op de eerste plaats, staat St. Pauli nu vierde. Wat wordt het de komende weken? Aanhaken of afhaken?

Schoolreisje foto X

FC St. Pauli 1 - 0 1. FC Heidenheim 1846

18 maart '22 - 042

De wedstrijd tegen Heidenheim was de eerste wedstrijd na twee jaar Corona dat het Millerntor weer vol mocht. Lid 042 was hier uiteraard weer bij. Mooi om alle bekenden weer terug te zien op de tribune. En dat St. Pauli ook nog met 1-0 won, was de kers op de taart. Wéér koploper. Nog zeven wedstrijden te gaan.

Schoolreisje foto X

FC St. Pauli 1 - 1 SV Werder Bremen

9 april '22 - 042

Aan kop van de ranglijst neemt de spanning toe en St. Pauli is nog steeds in de race voor promotie. Het was dan wel belangrijk om tegen de nummer 1, Werder Bremen een goed resultaat te halen. In een uitverkocht Millerntor, voor het eerst sinds twee jaar, zag 042 een zeer spannende wedstrijd die eindigde in 1-1. En dat was een uitslag waar iedereen wel vrede mee had. St. Pauli blijft bovenin meedoen. Nog 5 wedstrijden te gaan.

Schoolreisje foto X

FC St. Pauli 1 - 2 SV Darmstadt 98

23 april '22 - 042

Nog 4 wedstrijden te gaan en St. Pauli staat nog altijd in de top drie (derde) van de ranglijst en is dus nog in de race voor promotie naar de Bundesliga. Zaterdagavond om 20:30 speelden ze tegen nummer vier, Darmstadt 98. Helaas verloor St. Pauli met 2-1. Volgende week thuis tegen Nürnberg een nieuwe kans op drie punten én de hoop op promotie levend te houden.

Schoolreisje foto X

BUSREIS FC Schalke 04 3 - 2 FC St. Pauli

7 mei '22 - 005, 010, 021, 022, 035, 038, 042, 045, 046

Voor het eerst in de geschiedenis van de Braunweisse Tulpen is er een volle bus naar afgereisd naar Duitsland, al moest de bus daar wel voor worden aangepast. 9 Tulpen en 10 vrienden van de Tulpen reisde af naar de uitwedstrijd in Gelsenkirchen. St. Pauli moest winnen om de hoop op promotie levend te houden en Schalke kon promoveren door te winnen. Toen het reisgezelschap na Utrecht compleet was opendende de voorzitter zijn eerste busreis onder zijn leiding, al moeten de credits voor de organisatie naar secretaris Ard, de reis met een toespraak. De tradiotionele quiz, gemaakt door Jochem, werd gewonnen door Janneke die blijkbaar de meeste kennis had van onmogelijke voetbalfeitjes. Om de sfeer in de bus er vast een beetje in te krijgen werden er onder leiding van Mischa wat fangezangen doorgenomen, al was het jammer dat de speakers achter in de bus het niet deden. Met de liedjes vers in het hoofd en een spiekbriefje op zak gingen de Tulpen na een voorspoedige reis opweg naar het stadion waar nog even snel een worst en biertje gehaald werden voor de ingang. Het uitvak was overvol, maar het lukte ons toch om allemaal een plekje te vinden. De stemming zat er goed in bij zowel het uit- en thuispubliek, al bleek wel dat de meegereisde vrienden de teksten toch nog niet helemaal onder de knie hadden. Ondanks dat Schalke sterk aan de wedstrijd begon kwam St. Pauli dankzij Igor Matanović op 2-0 voorsprong, al had de voor Vasilj invallende Dennis Smarsch een grote rol in die 0. Het feest in het uitvak barstte nu helemaal los, zeker omdat St. Pauli ook beter ging voetballen en met deze stand de rust wist te halen. Al voordat de tweede helt echt was begonnen wees de scheidsrechter naar de penalty stip en zonder dat wij enig idee hadden waarom kreeg Schalke een elfmeter die Terode dan ook verzilverde. Vanaf dit moment was het tij gekeerd. Schalke was een sterker dan St. Pauli en scoorde er nog twee. St. Pauli kreeg nog twee rode kaarten en het feest in Schalke was al begonnen voor de wedstrijd was afgelopen. Zelfs USP kon niet meer boven het volume van de ruim 56.000 Schalke-fans uitkomen. Tijdens de veldbestorming om de promotie van Schalke te vieren kwamen spelers van St. Pauli toch nog de ruim 6.000 uitfans bedanken. De witte choreo-sjaaltjes, waarvan de opbrengst naar de choreogruppe en de Braun-Weiße Hilfe ging, werden omhoog gehouden al was het niet meer te horen of hier ook nog bij gezongen werd. Ondanks de toch wat pijnlijk verloren wedstrijd en de nu toch wel echt misgelopen promotie was de steun, zoals te verwachten, voor het elftal nog groot en de busreis niet minder leuk!

Schoolreisje foto X

FC St. Pauli 04 2 - 0 Fortuna Düsseldorf

15 mei '22 - 042

Na de nederlaag vorige week tegen Schalke was duidelijk dat in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf er niets meer op het spel stond. Er werd afscheid genomen van een aantal spelers waaronder Philip Ziereis. Voor die gelegenheid had ik het shirt met zijn naam en rugnummer uit de kast getrokken. Met een 2-0 overwinning namen we ook afscheid van het enerverende seizoen 2021 - 2022. Over twee maanden begint het nieuwe seizoen alweer. Benieuwd hoe dat zal verlopen. Hopelijk weer met een aantal mooie tripjes naar Hamburg!

Schoolreisje foto X